Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / Munkavédelem: Mi a teendő hőségriasztás estén.
Munkavédelem: Mi a teendő hőségriasztás estén.

Munkavédelem: Mi a teendő hőségriasztás estén.     

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján az Országos Tisztifőorvos az ország egész területére vonatkozóan 2015. június 11-én 12.00 órától június 15-én 24.00 óráig II. fokú hőségriasztást adott ki. Erre való tekintettel az NGM Munkafelügyeleti Főosztálya felhívja valamennyi munkáltató figyelmét a munkavállalók egészségének, biztonságának védelme érdekében a szükséges munkaszervezési intézkedések megtételére.

A várható magas napi középhőmérséklet miatt a munkavállalók egészségének, biztonságának védelme érdekében szükséges munkavédelmi, munkaszervezési intézkedéseket szükséges megtenni.

A hőhullámok idején (hőségriasztással, illetve hőségriadóval járó időszakban) a szükséges munkavédelmi megelőző intézkedések elmulasztása (különösen a védőital biztosításának hiánya) a jelentős közérzet- és teljesítőképesség-romlás mellett leggyakrabban ájulást, hőpangást, hőkimerülést, hőgutát okozhat a munkavállalóknál, valamint a koncentrálóképesség csökkenése hozzájárulhat a balesetveszélyes helyzetek kialakulásához is. A szabadban dolgozók számára különösen nagy és növekvő egészségügyi kockázatot jelentenek a hőhullámok és a napon való tartózkodás miatt az erős UV-(különösen az UV-B) sugárzás. A szabadban, nyári melegben fizikai munkát végzők hőháztartását a magas külső hőmérséklet jelentősen megterheli. A keringési rendszer, a só-vízháztartás igénybevételét tovább fokozhatja, ha a nyári meleg napokon a szabadban dolgozóknak az egész testfelületet takaró öltözékben kell dolgozniuk az UV sugárzás elleni védelem okán. A magas UV sugárzás miatt rövid idő alatt bekövetkezik a bőr leégése. Emellett az az UV sugárzás az immunrendszert is károsítja illetve komoly szemkárosodások is kialakulhatnak.

Forrás: ommf.gov.hu

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Bisnode tanusitvany